Några vårtecken

Förutom att solen nu har börjat titta fram och också värma oss lite grann så finns det även några andra ganska säkra vårtecken som hänt senaste veckan.

JC trädgårdsskötsel har nämligen varit här och rensat i rabatterna och också sopat bort gruset från våra gångbanor. Utöver det har även våra utemöbler äntligen kommit fram från vinterdvalan och kan nu gladeligen användas om ni skulle bestämma er för att komma ut lite i friska luften någon gång och lapa lite sol.

Extra rengöring

I och med corona-viruset Covid-19 och smittspridningen som nu sker i samhället så har vi sen förra veckan gett städbolaget vi anlitar uppgiften att göra extra rengöring av alla trappräcken och handtag i våra trappuppgångar. Detta är utöver de städningar de redan har som uppdrag att göra varje vecka. Förhoppningsvis kan vi på det sättet och med allas vår egna goda handhygien minska spridningen något i alla fall.

Information om corona-viruset Covid-19

Med anledning av Covid-19 så vill vi ge alla våra medlemmar och besökare lite allmänna råd.
Den pågående corona-pandemin innebär att vi alla har ett eget ansvar för att minska smittspridningen i samhället. Följ därför gärna nedanstående rekommendationer:

— Är du sjuk? Stanna hemma och undvik att vistas i gemensamma utrymmen i fastigheten i så stor utsträckning som möjligt, till dess att du blivit frisk och varit symtomfri i två dagar.
— Håll god handhygien samt nys och hosta endast i armvecket för att förhindra spridningen av smittsamma sjukdomar.
— Undvik sociala kontakter som inte är nödvändiga
— Hembesök kan bidra till smittspridning, vänta därför med felanmälningar som inte är akuta.
— Hjälp gärna till om du har en granne som befinner sig i en riskgrupp, så att denne slipper gå ut i onödan – exempelvis med att handla mat eller gå till apoteket.

För mer information angående tex vilka symtom som finns för detta virus gå till:
https://www.folkhalsomyndigheten.se/contentassets/14bf8d7a29a64aa4b750259cc2ca483f/allmant-om-covid-19.pdf

Det är hög belastning på samhällets telefontjänster, särskilt sjukvårdsrådgivningen, 1177. Hjälp de som verkligen behöver komma fram att göra det. Många vanliga frågor besvaras ingående på myndigheternas webbplatser som www.folkhalsomyndigheten.se och www.krisinformation.se eller genom att ringa det nationella informationsnumret 113 13.

Många skadedjur i området

I föreningen rör det sig tyvärr många råttor och vi vill därför påminna alla medlemmar om att vara extra noga med hanteringen av hushållssoporna så tex inget matavfall ramlar ut när det slängs. Vi ber er även beakta fågelmatning i de fall där tex frön lätt ramlar ner på marken då tyvärr även detta drar till sig råttorna. Tillsammans kan vi på detta sätt hjälpas åt och förhoppningsvis i längden förhindra att råttor börjar ta sig in i våra lägenheter.

Kameraövervakning

Bostadsrättsföreningen Äpplet har satt upp övervakningskameror i tvättstugorna på Bärkingeplan och Stadingeplan. Kamerorna sattes upp i somras, men är först nu i bruk.

Ändamålet med övervakningen är att förhindra brottslig verksamhet såsom inbrott, skadegörelse och överfall. Övervakningen sker i utrymmen som är låsta och dit endast föreningens medlemmar har tillträde.